NOT KNOWN FACTS ABOUT YANGıN TESISATı KOCAELI

Not known Facts About yangın tesisatı kocaeli

Not known Facts About yangın tesisatı kocaeli

Blog Article

Yangın tesisatı yapılmadan önce binanın durumu incelenir ve binaya uygun yangın tesisat projesi çizilir.

Yangın sistemlerinde kullanılan pompalar, yangın esnasında tesisat dirençlerini yenerek daha önceden hesaplanmış su çıkış ağızlarındaki basıncı ve gerekli debiyi karşılayacak şekilde projelendirilir ve seçilirler. Yangın pompaları, temel olarak yağmurlama sistemleri yani sprinkler tesisatını, yangın dolaplarındaki hortum tesisatını ve itfaiye su alma ağızları dediğimiz hidrant tesisatlarını basınçlandırır. Yangın pompa sistemleri ana pompalar ve jokey pompadan oluşur. Ana pompalar mutlaka yedekli olarak projelendirilmelidir.

Günümüzde yangın algılama ve alarm sistemleri giderek yaygınlaşmaktadır. Özellikle Avrupa Birliği Uyum Yasaları ve Türkiye Yangından Korunma Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesi ile hem kamu hem de özel sektörde yangın alarm sistemlerinin kullanım alanları giderek yaygınlaşmaktadır.

restorantım için spring ve davlumbaz söndürme sistemi hizmeti aldım gayet güler yüzlü ,işini düzgün yapan bi arkadaştı tavsiye ederim kolaylıklar dilerim.

Bu analize göre binadaki yanıcı malzemelerin özellikleri ve miktarları belirlenir ve bu bilgilere göre yangın yükü hesaplanır.

– Yangın kolonunun altında yangın tesisatını ayıran ve daima açık durumda kalması için mühürlenmiş bir vana ve bir tersinmez vana yangın tesisatı sakarya bulunmalıdır.

Özellikle işyeri alanları için her zaman bir yangın riski bulunur. Yapılan işe, kullanılan cihazlara, personelin sayı veya dikkatine bağlı olarak bu yangın riskinde değişim olabilir. Bir yangının oluşmasına; çalışanların dikkatsizliği, çalışma yapılan cihazlar, kullanılan elektrik tesisatlarındaki sorunlar, doğalgaz tesisatı, kullanılması gereken bazı gazlar gibi sebep olabilir.

• Sprinkler: Sprinkler, yangın söndürme sistemlerinin en yaygın türlerinden biridir. Yangını söndürmek için su kullanarak çalışırlar.

Yangın, insanların can ve mal güvenliklerini tehdit eden bir tehlikedir. Gerekli önlemler alınmadığı sürece çOkay ciddi kayıplara yol açabilir. Yanıcı bir madde ile oksijen ve su birleştiğinde yangın olayı ortaya çıkmış olur.

• Yapılması gereken üçüncü şey, kolay alev almayan ve çabuk alev söndüren malzemeler kullanmaktır. Örneğin, bu amaçla taş kullanılır.

Söndürme işlemine ciddi katkıda bulunan bu sistemler mal ve can kayıplarını önlediği gibi, gelecek olan itfaiye ekiplerine de büyük gardenım sağlamış olur.

Boru çapları ve metraj çıkarılıp listeye yazılır, yangın dolabı ve ekipmanları yangın dolabı sayısına göre listelenir. Tesisatta kullanılacak diğer donanım parçaları projeden alınarak listeye ilave edilir.

Sıva üstü, sıva altı, cihaz bölmeli köpüklü idea , sac veya cam kapaklı modelleri mevcuttur. Genellikle yangın hidrantları ile birlikte kullanılırlar. Ülkemizde genellikle 2” ve two ½” çapında hortumlar tercih edilmektedir.

Otomatik çalıştırılan kuru yangın tesisatı; bu tesisatta kuru sistem valfinden sprinkler (Serpiciler) başlıklarına kadar olan boru kısmı typical şartlarda basınçlı hava ile doludur.

Report this page